EEN GRATIS AUDIT AANVRAGEN
Wil u weten of uw bedrijf wettelijk in orde is?
Vraag vrijblijvend een audit aan.
Sinds 2014 is elke werkgever bij wet verplicht een brandpreventiedossier op te stellen. Om dit correct te kunnen doen is het aangewezen om een gespecialiseerde firma in te schakelen. Vraag informatie of een offerte aan en we komen graag, vrijblijvend tot bij u.
Meer informatie over het brandpreventiedossier…
Pictogrammen, nooduitgang, evacuatie, noodverlichting,… Het klinkt allemaal bekend tot er effectief iets gebeurt. Hoe gaan we om met brand, wie doet wat wanneer en hoe moeten we evacueren? Onder brandpreventie verstaat men het nemen van maatregelen ter voorkoming en beperking van brand, de gevolgen van brand en het waarborgen van de evacuatie van personen.
Op basis van het koninklijk besluit van 28 maart 2014 betreffende de brandpreventie op de arbeidsplaatsen is elk bedrijf nu verplicht een brandpreventiedossier op te stellen op maat van het bedrijf betreffende het welzijn van de werknemers.
Dit nieuwe koninklijk besluit voert de verplichting in om een risicoanalyse uit te voeren en verduidelijkt de risicofactoren die tenminste in rekening moeten gebracht worden tijdens de uitvoering van deze analyse. De werkgever moet, op basis van de resultaten van analyse van de risico’s eigen aan de onderneming, een geheel van preventiemaatregelen nemen, met als doel, volgens hiërarchie:
Het legt elke werkgever op om een brandbestrijdingsdienst op te richten waarvan de samenstelling en de middelen worden bepaald in functie van de aard van de activiteiten, het aantal personen dat aanwezig kan zijn in de onderneming, het specifiek brandrisico, de uit te voeren preventiemaatregelen en de middelen waarover de openbare hulpdiensten beschikken.
De reglementaire bepalingen op gebied van opleiding en informatie van werknemers, periodieke controles en aankoop en gebruik van beschermingsmiddelen tegen brand, werden ontwikkeld om te beantwoorden aan de doelstellingen die worden opgelegd door de Codex welzijn op het werk op gebied van deze materies.
Om zich te verzekeren van het beheersen van alle elementen die samen het brandpreventiebeleid vormen, wordt de werkgever gevraagd om procedures te ontwikkelen (onder andere voor de evacuatie, het gebruik van beschermingsmiddelen) en een brandpreventiedossier bij te houden bestaande uit een geheel van documenten, waarvan de lijst is vastgelegd door het besluit.
Wil u weten of uw bedrijf wettelijk in orde is?
Vraag vrijblijvend een audit aan.
PreBeCo levert een volledig brandpreventiedossier af dat voldoet aan alle wettelijke eisen. Inbegrepen in het brandpreventiedossier zijn onder andere de risicoanalyse betreffende het brandrisico volgens het KB van 28 maart 2014, het intern noodplan, het interventiedossier, evacuatieplannen, inventaris van de blusmiddelen en noodverlichting,…
Een bevoegd preventieadviseur komt ter plaatse om de nodige zaken waar te nemen en op te meten. Alles wordt digitaal opgestuurd, indien gewenst worden evacuatieplannen in clickframe ter plaatse opgehangen.
Contacteer ons voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.
Op vraag van de klant heeft PreBeCo een nieuwe onderneming opgericht voor het aanleveren van brandbestrijdingsmiddelen, genaamd FirSaCo. Bij FirSaCo kan elke onderneming terecht voor een ruim aanbod aan brandblussers, branddekens, brandmelders en accessoires aan zeer scherpe prijzen. Daarnaast is FirSaCo bevoegd voor het keuren van brandblusapparaten, iets wat bedrijven wettelijk verplicht zijn om jaarlijks te laten uitvoeren.