Dodelijk ongeval bij Coca Cola

coca cola
Bij Coca-Cola in Wilrijk (Antwerpen) is een werknemer om het leven gekomen bij een arbeidsongeval. Volgens de eerste vaststellingen werd hij geraakt door een palletiseermachine, een toestel dat lege bakken op een pallet stapelt. De precieze omstandigheden waarin dat gebeurde, maken deel uit van verder onderzoek.
Het slachtoffer, een dertiger, werd naast de machine aangetroffen door enkele collega’s, maar het is nog niet bekend of zij het drama ook zien gebeuren hebben. “De personen die het lichaam gevonden hebben, verkeerden na afloop in shock en zullen pas later verhoord kunnen worden”, zegt Pieter Wyckaert van het Antwerpse arbeidsauditoraat. “Verder is de federale dienst Toezicht op het Welzijn op het Werk ter plaatse gestuurd om vaststellingen te doen.”

Wat er vanmorgen precies misliep, is dan ook nog niet duidelijk. “Er kan sprake zijn van een menselijke fout -misschien maakte de man een verkeerde beweging of werd hij onwel- of er kan iets mis geweest zijn met de machine. Dat moet nog verder onderzocht worden”, stelt Wyckaert. “Indien nodig kan er ook nog een autopsie op het lichaam gebeuren.”

Volgens Coca-Cola was het slachtoffer een operator die al meerdere jaren “op interimbasis” bij de frisdrankproducent aan de slag was.

Bron: HLN.BE
Foto: Google Maps