Opleiding op maat voor Johan Hermans Schilderwerken BVBA

Cursus praktisch blussen

Flexibel, op maat en efficiënt. Het zijn drie kernwoorden waarmee de filosofie van OpTraCo perfect omschreven kan worden. Het is ons zeer duidelijk dat bedrijven behoefte hebben aan dienstverlening die zich aanpast naar hen en niet andersom. De opleiding die we afgelopen vrijdag verzorgden voor een Tongers schildersbedrijf is een perfect voorbeeld van hoe onze filosofie zich uit in de praktijk.

Johan Hermans Schilderwerken BVBA is een gerenommeerd schildersbedrijf uit Tongeren dat kwalitatief hoogstaand schilderwerk levert. Eerder dit jaar liet de zaakvoerder, Johan Hermans, door PreBeCo een veiligheidsaudit uitvoeren. Ondanks een blanco arbeidsongevallenstatistiek wil hij graag vooruit met de veiligheid binnen het bedrijf. Om dit te realiseren koos Johan voor professionele begeleiding van PreBeCo.

Uit de audit bleek dat er behoefte was aan vorming van het personeel op vlak van veiligheid. Niemand in het bedrijf had tot dusver een opleiding EHBO gevolgd. Daarenboven was er amper ervaring met het blussen van beginnende branden. Johan had eerder naar opleidingen gezocht maar zag het niet zitten om zijn personeel twee volledige dagen te moeten missen voor alleen de opleiding EHBO.

Een efficiënte combinatie-opleiding

Via OpTraCo boden we dit schildersbedrijf de ideale oplossing: een combi-opleiding waarbij we op een halve dag de essentie van EHBO en praktisch blussen overbrengen naar al het personeel. De interactieve opleiding begon met een korte maar krachtige theorieles over brand en blusmiddelen. Daarna werd deze theorie omgezet naar praktijkervaring door enkele begeleide blusoefeningen te doen. Na dit leuke intermezzo behandelde we het theoriegedeelte over EHBO om ook hier de theorie snel te vertalen naar de praktijk.

Op slechts vier uur tijd leerden we vijf personen de essentie van het blussen van beginnende branden en het toedienen van eerste hulp. Iedereen kan nu blussen met branddekens en draagbare brandblussers. Ook weet iedereen nu hoe men moet reanimeren, manueel én met behulp van een AED toestel.

Op locatie naar keuze

Het merendeel van onze opleidingen verzorgen we in-house (bij de klant op het bedrijf). Dit bespaart de klant veel tijd en moeite én het personeel is snel terug inzetbaar. Echter is het voor sommige bedrijven niet opportuun om dit binnenshuis te organiseren. Daarom bieden we ook de mogelijkheid om de opleiding bij ons te laten doorgaan. Dit was voor het eerst het geval, en met succes!

Het nuttige aan het aangename koppelen

De sfeer was optimaal. Ook al behandelen we tijdens onze opleidingen uiterst serieuze zaken. Leerstof blijft vooral goed hangen als het in een leuke sfeer wordt overgebracht. Daarnaast kan men opleidingen altijd zodanig organiseren dat het gekoppeld wordt aan een teambuilding. Op het einde was iedereen tevreden van de opleiding. Johan was natuurlijk blij dat hij zijn personeel niet meerdere dagen moest afgeven. Om een goede en snelle dienstverlening te kunnen blijven bieden is het nu eenmaal moeilijk om veel tijd te vrij te maken voor opleidingen.

Super interessant, geen onnodige info maar wel de essentie.

Wij bedanken de cursisten alvast voor hun aandacht en oprechte interesse. Hopelijk zullen ze de opgedane leerstof nooit moeten gebruiken. Ze hebben alvast de nodige kennis en ervaring om in te grijpen indien nodig. Daarenboven heeft de zaakvoerder alweer een stap gezet naar een 100% veilige onderneming.