Wat moeten bedrijven met het nieuwe ministerieel besluit van 18/03/2020 m.b.t. COVID 19

Eerst en vooral  wil ik starten met iedereen een goede gezondheid toe te wensen namens heel ons team!

Met PreBeCo willen we maximaal meewerken aan de indijking van de verspreiding van het corona virus. Zelfs na de periode van de “Lock Down” gaan we hier nog heel actief op moeten focussen. Hoe sneller iedereen terug reglementair, veilig en zonder zorgen aan het werk kan, hoe sneller we kunnen ontwaken uit deze “vreemde” periode…

Via verschillende bronnen krijgen jullie ongetwijfeld tips en trics om financieel jullie bedrijf gezond te houden. Hinderpremie en uitstel lening zijn hoogstwaarschijnlijk één van de meest frequente zoektermen in maart 2020. Al deze “hulpmiddelen” zijn goed nieuws en zeer welkom als je de dag van vandaag ondernemer/zaakvoerder bent. Nu we toch al enkele weken weg zijn in deze crisis moeten bedrijven ook vooruit durven kijken. Het werk terug opnemen en gezond/veilig verder bouwen aan uw en uw mensen hun toekomst.

Bedrijven alsook de Belgische economie zijn deze dagen aan het bloeden… maar het is onze eigen verantwoordelijkheid om ze terug te laten bloeien!

De Federale overheid heeft adhv een Ministrieel besluit op 18/03/2020 enkele verplichtingen opgelegd voor bedrijven die werken in, en na het corona tijdperk. Ze hebben dit gedaan om besmetting en overdracht van het Covid-19 (Corona) virus tegen te gaan. Net zoals bij elk ander arbeidsrisico moeten de nodige preventiemaatregelen getroffen worden nadat je de (verplichte) risicoanalyse hebt uitgevoerd. Zo niet kan/zal het bedrijf gesanctioneerd worden, of erger nog, verplicht moeten sluiten op basis van het MB van 18.03.2020 (art. 2).

Wij stellen voor dat u zich focust op omzet genereren om de moeilijke dagen te overleven en wij zorgen ervoor dat u dit kan en mag doen in deze bizarre tijden.

Indien jullie hulp nodig hebben bij:

  • Het opstellen van een risicoanalyse in functie van het Ministerieel besluit van 18/03/2020
  • Het organiseren en geven van een toolboxmeeting (voor arbeiders of bedienden)
  • Het opstellen of gebruiken van checklist m.b.t. COVID 19

Hebben wij al heel veel zaken uitgewerkt en gebundeld in een “Corona pakket”.

Dit pakket hebben wij samengesteld om jullie te helpen in deze lastige tijden en krijgen jullie gratis als wij u verder mogen begeleiden.

Het is niet onze gebruikelijke manier van communiceren of contact leggen maar persoonlijk contact is deze dagen niet verantwoord.  Wij hopen dat jullie zo gespaard blijven van (nog meer) miserie/problemen/werkverlet/… en dat jullie zo snel mogelijk terug op volle toeren kunnen werken en euro’s verdienen.

Neem vrijblijvend contact met ons op via info@prebeco.be.

Blijf gezond en zorg mee voor uw gezondheid en die van anderen!

 

Gezonde en veilige groeten,

Steven Verbeek